LATIHAN KORPORAT DAN KURSUS JANGKA MASA PENDEK

Sebagai sebahagian daripada komitmen WIT untuk mempromosikan pembelajaran sepanjang hayat, jabatan Latihan Korporat & Pendidikan Berterusan (CTCE) merancang, mengembangkan dan menyampaikan pelbagai kursus dalam Elektrik, Elektronik, Mekanikal dan Automotif, serta bidang Kemahiran & Teknikal ke WIT komuniti, alumni dan sektor awam & swasta.

CTCE juga menyesuaikan kursus untuk memenuhi keperluan individu untuk pendidikan dengan memenuhi permintaan negara untuk tenaga kerja dalam pelbagai industri teknikal. Sejak CTCE dimulakan pada tahun 1997, ia telah melahirkan lebih 5,000 graduan di seluruh negara untuk memenuhi permintaan industri teknikal di pelbagai peringkat.

Matlamat jabatan Latihan Korporat & Pendidikan Berterusan (CTCE)

Kursus latihan direka untuk memenuhi keperluan penuntut dan disampaikan dengan cara yang menarik dan menyeronokkan (80% praktikal, 20% teori)

Kursus ini menggunakan sejumlah besar aktiviti praktikal.

Penggunaan komponen perindustrian sebenar dalam latihan praktikal memastikan bahawa pengalaman yang anda dapat adalah realistik dan relevan.

Kenapa perlu menghadiri kursus?

Kursus-kursus ini dapat memastikan bahawa para penuntut dapat melakukan kemahiran yang mereka fahami.

Setiap kursus akan dimasukkan penilaian untuk memastikan bahawa para penuntut sebenarnya telah memperoleh kemahiran khusus yang dijanjikan oleh objektif kursus.

Majikan boleh yakin bahawa para penuntut akan memperoleh peningkatan kemahiran yang akan bernilai di tempat kerja mereka.

Mana-mana penuntut yang menempah diri mereka dalam kursus kami boleh dijamin bahawa mereka akan mendapat  pengetahuan dan kemahiran yang berguna seperti yang diperlukan oleh Standard Kemahiran Pekerjaan Kebangsaan. (NOSS).

Nota kursus komprehensif disediakan untuk para penuntut di semua kursus.

Penekanan terhadap kemahiran praktikal yang berguna - Pendekatan latihan secara praktikal supaya para penuntut dapat belajar dengan menggunakan peralatan industri.

Pensijilan latihan yang berdasarkan kompetensi dan diiktiraf oleh kerajaan.

Penyampaian latihan yang mudah di tempat anda sendiri (di mana sahaja di Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak).

Kursus tersuai boleh dibuat untuk memenuhi keperluan latihan tertentu.

KOLEJ WIT DIIKTIRAF OLEH AGENSI KERAJAAN SEPERTI BERIKUT
BERITA Berita dan Aktiviti Kolej WIT Majlis Konvokesyen Kolej WIT ALUMNI HUBUNGI KAMI
Berita dan Aktiviti Kolej WIT
Berita dan Aktiviti Kolej WIT Majlis Konvokesyen Kolej WIT
© 2019 Hak Cipta Terpelihara, KOLEJ WIT

Matlamat jabatan Latihan Korporat & Pendidikan Berterusan (CTCE)

Kursus ini menggunakan sejumlah besar aktiviti praktikal.

Kenapa perlu menghadiri kursus?

Nota kursus komprehensif disediakan untuk para penuntut di semua kursus.

Pensijilan latihan yang berdasarkan kompetensi dan diiktiraf oleh kerajaan.

Kursus tersuai boleh dibuat untuk memenuhi keperluan latihan tertentu.

KOLEJ WIT DIIKTIRAF OLEH AGENSI KERAJAAN SEPERTI BERIKUT
UTAMA Kata Aluan Pengerusi Visi dan Misi Latar Belakang Kolej WIT Kemudahan dan Fasiliti Kerjaya di Kolej WIT BERITA Berita dan Aktiviti Kolej WIT Majlis Konvokesyen Kolej WIT
KURSUS Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) Sijil Kejuruteraan Mekatronik (CME) Diploma Kejuruteraan Latihan Korporat Daftar Online ALUMNI HUBUNGI KAMI
KOLEJ WIT DIIKTIRAF OLEH AGENSI KERAJAAN SEPERTI BERIKUT